Specializační kurzy

Specializační kurzy jsou určeny k získání specifických dovedností potápěče. Vedle samotného vzdělávání potápěče, výrazně přispívají k bezpečnosti ponorů. Vybrané specializační kurzy jsou podmínkou k získání vyšší potápěčské kvalifikace.

První pomoc

Kurz je zaměřen na poskytování první pomoci a záchranné asistence při potápěčských nehodách. Účastníkům kurzu se dostane potřebných informací k fyziologickým reakcím organismu, jako odezvy na vodní prostředí. Seznámí se s praktickými postupy a zásadami při poskytování první pomoci (resuscitací) i se základními  modely řešení potápěčských nehod a prevencí. Absolvování specializačního kurzu je podmínkou pro získání kvalifikace samostatný potápěč, vedoucí potápěč.

CENA kurzu 500,- Kč.

Poskytování kyslíku

Poskytování kyslíku – je nedílnou součástí většiny potápěčských kurzů, protože jak se dozvíte, podáním kyslíku nemůžete postiženému ublížit, ale u většiny potápěčských nehod je neodmyslitelný a zachraňuje životy. Naši instruktoři vás naučí, jak správně podávat kyslík a jak obsluhovat kyslíkovou soupravu. Absolvování specializačního kurzu je podmínkou pro získání kvalifikace vedoucí potápěč.

CENA kurzu 1 000,- Kč.

Potápěč záchranář (Rescue diver)

Tento kurz vás naučí, jak se postarat o potápěče v nouzi. Stres je hlavní původce situací, které vyžadují záchranu, a nehod při potápění. V tomto kurzu se naučíte nehodám předcházet a zároveň problémy zvládat, pokud již nastanou. Tento program zahrnuje předcházení, rozpoznání a řešení problémů na hladině i pod vodou. Naučíte se efektivně pomoci potápěči, aniž byste ohrozili sami sebe. Absolvování specializačního kurzu je podmínkou pro získání kvalifikace vedoucí potápěč.

CENA kurzu 1 500,- Kč.

Orientace a kompas

Kurz je zaměřen na seznámení uchazečů se základy přírodní a kompasové navigace a bezpečné orientace pod vodou. Jeho obsahem je praktické zvládnutí a manipulace s technickými pomůckami (potápěčský kompas, elektronický kompas) a nácvik jejich použití ve vodním prostředí.

CENA kurzu 1.500,- Kč. Ve spojení s kurzem potápěč s doprovodem, samostatný potápěč nebo vedoucí je cena specializačního kurzu 1000,- Kč.

Hloubkové potápění

Mnoho potápěčů láká podívat se o něco hlouběji, pokud se mezi ně řadíte, je kurz hloubkového potápění určen právě Vám. Někdy jsou to vraky, které leží ve větší hloubce, nebo obrovské gorgonie, které mohou být cílem Vašeho ponoru. Kurz rozšíří Vaše oprávnění a umožní Vám potápět se až do hloubky 40 metrů. Na tomto kurzu potápění se naučíte bezpečně bez dekompresně potápět až do hloubky 40 metrů. Zjistíte, jak naplánovat hloubkový ponor, počítat s Vaší spotřebou vzduchu a poradit si s dusíkovou narkózou.

Co se během potápěčského kurzu naučíte:

• jak plánovat bez dekompresní ponory do maximální hloubky 40 metrů
  • uvidíte, jak se mění barvy během ponoru s tím, jak narůstá hloubka
  • zjistíte, jak změna tlaku ovlivňuje stlačitelné předměty
  • naučíte se reagovat na nouzové situace, které by mohly během takového ponoru nastat

CENA kurzu 2 000,- Kč. Ve spojení s kurzem samostatný potápěč nebo vedoucí potápěč je cena specializačního kurzu 1000,- Kč.

Noční potápění

Kurz výrazně přispívá k bezpečnosti potápěče v průběhu jeho aktivit. Vedle zážitku z poznání nové fauny a flory,  která ožívá spolu se zapadajícím sluncem, se účastník kurzu seznámí se specifiky nočních ponorů, které jsou podstatně náročnější na orientaci a signalizaci i rozšířené technické vybavení. Odměnou jim bude pocit větší jistoty při vlastních ponorech a prožitek zcela jiné dimenze vodního světa, komprimovaného do světelného kužele. Obsah kurzu má převážně praktický charakter a jeho hlavní část probíhá ve volné vodě.

CENA kurzu 1 500,- Kč. Ve spojení s kurzem samostatný potápěč nebo vedoucí potápěč je cena specializačního kurzu 1000,- Kč.

Potápění z lodi (plavidla)

Kurz je určen všem, kteří chtějí získat dovednosti spojené s potápěním z různých druhů plavidel (lodě, čluny) a nabýt potřebné jistoty při aplikaci pravidel organizace činností a pohybu na palubě před a po ponoru. Součástí je praktický nácvik technik sestupů (skoků) do vody, ustrojení na hladině a zpětného  výstupu na palubu (do člunu), včetně shrnutí zásad bezpečnosti těchto ponorů. Specializační kurz realizujeme pouze v rámci pobytové plavby na některé z našich partnerských lodí.

CENA kurzu 2 500,- Kč. Ve spojení s kurzem potápěč s doprovodem, samostatný potápěč nebo vedoucí je cena specializačního kurzu 1500,- Kč.

Potápění pod ledem

Tato specializace je určena potápěčům, kteří se chtějí získat informace o mnoha nebezpečích spojených s potápěním pod ledem a seznámit se se způsoby plánování a realizování ponorů pod ledem.

CENA kurzu 1 500,- Kč.

Potápěčská technika

Tato specializace je určena potápěčům, kteří se chtějí získat informace o potápěčské technice, její konstrukci a fungování a seznámit se se způsoby údržby, oprav a seřizování potápěčské techniky.

CENA kurzu 500,- Kč.

Vzhledem k rozsáhlé problematice specializačních kurzů nelze u všech kurzů popsat všechny podmínky pro získání těchto specializací. Podrobné informace o specializačním kurzu Vám poskytnou naši instruktoři potápění.

Přihláška Specializace.pdf (477738)